Pesto is een geweldige smaakmaker: het geeft elke maaltijd, zoals pasta’s en broodjes, direct een bite en doet het ook goed als dressing en topping voor bijvoorbeeld de soep. Maar het is ook superlekker als dip! De traditionele pesto, met o.a. basilicum, pijnboompitjes en knoflook is zalig, maar je kunt ook volop variëren met ingrediënten. Hieronder vind je 9 pestorecepten om je te inspireren!
Het recept voor deze pesto munt cashewnoten komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella.
Het recept voor deze boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Het recept voor deze botanische pesto komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Je kunt hiervoor allerlei eetbare kruiden uit eigen tuin, van je balkon of wildgeplukt kiezen. Denk eens aan paardenbloemblad, brandnetel, Oost-Indische kers, dillegroen, zevenblad, blad van goudsbloem, etc.
Deze pesto met kombu (groene zeepesto of ‘pesto from the sea’) uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland, heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken.
Dit recept voor homemade pesto met rucola komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers.
Het recept voor deze waterkerspesto komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Het recept voor deze spinaziepesto komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).
Het recept voor deze bloemkoolpesto komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer.
Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.
Klik hier voor meer tips.