Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Hoeveel water moet je nou drinken per dag? Hieronder lees je het antwoord, uit het boek Eet als een expert. Eet als een expert is het superhandige, inspirerende handboek van de experts van I’m a foodie, een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema’s.

Hoeveel water moet je drinken per dag?

Anderhalve liter per dag drinken is een goede richtlijn om te voorkomen dat je een tekort aan vocht krijgt. Het maakt niet uit of dit water, thee of koffie is.

Sommige mensen kunnen met minder toe, voor anderen is het wellicht te weinig (met name als je veel sport of tijdens een hittegolf). Zolang je drinkt wanneer je dorst hebt en je urine niet donkergeel van kleur is, is er niks aan de hand. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat meer (water) drinken zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen, een mooie huid of helpt bij afvallen. Drink anderhalve liter per dag en kijk regelmatig naar de kleuren in de wcpot; dan weet je of je meer nodig hebt.