Dossier: diabetes (type 2)

Heb je diabetes en ben je benieuwd wat je daaraan kunt doen? Er is veel leesvoer met tips over dit onderwerp. In dit dossier hebben we uit diverse vooraanstaande boeken informatie voor je verzameld. Lees je in en trek je plan!

Blogs over diabetes

Diabetes en koolhydraatbeperkt eten: 7 weetjes

Diabetes en koolhydraatbeperkt eten is een goede combinatie. Waarom? In het blog Diabetes en koolhydraatbeperkt eten: 7 weetjes vind je 7 vragen over diabetes type 2 en type 1 en koolhydraatbeperking (zoals met Grip op koolhydraten, het dieet van Yvonne Lemmers) beantwoord.

Diabetes en koolhydraatbeperkt eten: 7 weetjes - Gezond aan tafel - blog

Ook interessant:

Recepten

Het beperken van je koolhydraatinname is een goed idee bij diabetes. Op onze site vind je superveel koolhydraatarme recepten.

Boeken

Meer lezen over diabetes en/of op zoek naar recepten?

  • Aanraders zijn de boeken van Yvonne Lemmers, waaronder Slank én Energiek met Grip Op Koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet wordt in verband gebracht met positieve effecten voor zowel diabetes type 1 als type 2.
  • Eet beter in 28 dagen met dokter Tamara de Weijer. ‘Geen pillen maar paprika’ is het motto van deze huisarts (bekend van tv). In haar boek geeft ze leefstijl- en voedingstips voor een gezond leven, die onder andere goed werken bij diabetes.
  • Koolhydraten zijn de voornaamste voedingsstof die de bloedsuikerspiegel laat stijgen. Daarom is het tellen van koolhydraten essentieel wil je diabetes type 1 onder controle houden. Het tellen van koolhydraten wordt ook opgenomen bij de voorlichting en controle van diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes. Je kunt het boek De koolhydraat- en calorieteller gebruiken om het totaal aan koolhydraten in een maaltijd te berekenen.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!