Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

10 voordelen van vegetarisch eten

Waarom zou je vegetarisch eten? In hun boek Veggie Kidz, hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken, beschrijven Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze 10 voordelen van vegetarisch eten. Benieuwd? Je leest ze hieronder. Deze voordelen gelden overigens mits je vegetarische eetpatroon bestaat uit pure, natuurlijke en ongeraffineerde producten.

  1. Groenten, fruit, volkorengranen, bonen en noten zijn ideaal voedsel voor kinderen. Een uitgebalanceerd vegetarisch eetpatroon is hier rijk aan.
  2. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die voldoende fruit en groenten eten uitgroeien tot volwassenen die voldoende fruit en groenten eten. De voordelen hiervan lees je hieronder.
  3. Mensen die uitgebalanceerd plantaardig (vegetarisch) eten, leven over het algemeen langer dan vleeseters.
  4. Mensen die uitgebalanceerd vegetarisch eten, hebben minder vaak last van hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.
  5. Uit onderzoek blijkt dat een uitgebalanceerd plantaardig (vegetarisch) dieet de ontwikkeling van chronische ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker (tot 50 procent minder kans!) minimaliseert of zelfs elimineert.
  6. Mensen die meer fruit en groenten eten zijn gelukkiger en scoren hoger wat betreft psychisch welzijn. (Onderzoek gepubliceerd in het Britse Journal of Health Psychology)
  7. Mensen die uitgebalanceerde vegetarische voeding eten hebben een gezonder lichaamsgewicht.
  8. Mensen die vegetarisch eten krijgen minder antibiotica, medicijnresten en stresshormonen binnen. Gangbaar supermarktvlees bevat deze standaard. Ze hebben zonder uitzondering een negatief effect op de gezondheid.
  9. Je wordt creatiever in de keuken.
  10. Je draagt niet bij aan het leed waarmee het houden en slachten van dieren nog te vaak gepaard gaat.