Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Popcorn van bloemkool

Popcorn van bloemkool

3 / 5. 3

Ingrediënten popcorn van bloemkool

Bereidingswijze popcorn van bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breek de bloemkool in kleine stukjes ter grootte van popcorn.
  • Doe de overige ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met peper. Meng goed door elkaar. Voeg de bloemkool toe en meng goed om de bloemkool met een laagje te bedekken.
  • Verspreid de bloemkool over de bakplaat en bak 45 minuten tot de bloemkool goudbruin en knapperig is. Keer regelmatig om. Neem uit de oven en laat op de bakplaat volledig afkoelen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze popcorn van bloemkool komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Bloemkool wordt voor deze snack met een laagje specerijenolie bedekt en gebakken tot hij knapperig is. Je kunt de smaak variëren: voor een zoetere versie kun je vier ontpitte zachte gedroogde dadels met 1 eetlepel amandelboter, een ½ theelepel gemalen kaneel en een beetje water mengen.”

Bloemkool en andere kruisbloemige groenten, zoals broccoli en kool, hebben een sterk reinigende werking, en doordat ze rijk zijn aan glucosinolaten ondersteunen ze de ontgifting van het lichaam.

Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige Christine Bailey bevat een 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren. In 5 simpele stappen kun je weer een rustige en gezonde buik krijgen en tegelijkertijd een einde maken aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën. Want een gezonde spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van