Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Bruschette en crostini

Bruschette en crostini

0 / 5. 0

Ingrediënten bruschette en crostini

Verder nodig

Bereidingswijze bruschette en crostini

  • Verwarm de oven voor op 150 °C/gasstand 2.
  • Snijd het brood in ca. 8 mm dikke sneetjes. Gebruik een dik stokbrood voor bruschette en een dunnere voor crostini. Bestrijk de sneetjes aan beide kanten licht met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op een taartrooster afkoelen.
  • Maak intussen de hummus. Pureer de ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine tot een glad en romig geheel. Voeg eventueel wat van het opgevangen vocht uit het blik toe om het mengsel iets te verdunnen. Voeg een paar druppels ume su toe als je dat gebruikt en zo nodig nog wat zout.
  • Bestrijk de crostini/bruschette met hummus of zachte geitenkaas en leg daar dan nog wat lekkere en mooie ingrediënten op.

Tip

Een paar suggesties voor toppings:

  • Hummus of geitenkaas met gemarineerde artisjokken van de barbecue, bestrooid met schilfers (vegetarische) Parmezaanse kaas.
  • Hummus of geitenkaas met kant-en-klare geroosterde rode en gele paprika.
  • Hummus of geitenkaas met zwarte olijven en gehakte korianderblaadjes.
  • Zachte geitenkaas met granaatappelpitjes en gehakte korianderblaadjes.
  • Zachte geitenkaas met gekookte, in blokjes gesneden rode bietjes gemengd met een dikke yoghurt en gesnipperde lenteuitjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze bruschette en crostini komt uit het kookboek 30 minuten vegetarisch van Rose Elliot. In het boek staan meer dan 100 overheerlijke en uiteenlopende recepten om jezelf en je vrienden te verrassen. Recepten waarin groenten terecht de hoofdrol spelen: ze zijn heerlijk, je kunt er eindeloos mee variëren en ze zijn – mooi meegenomen – nog hartstikke gezond ook. Alle recepten zijn te bereiden in minder dan een half uur en geschikt voor elke dag van de week!

Over dit recept schrijft Rose: “Bruschette en crostini zijn in wezen hetzelfde – knapperige sneetjes brood of stokbrood met een topping – maar bruschette zijn doorgaans groter en grover, terwijl crostini meer een ‘verfijnd’ hapje zijn. De toppings kunnen zo gevarieerd en kleurrijk zijn als je maar wilt. Ik bestrijk ze meestal eerst met iets waarop de topping blijft plakken. Daar leg ik dan ingrediënten op die je bij een delicatessenwinkel kunt vinden, en tot slot leg ik er takjes of gehakte kruiden op. Er is genoeg om uit te kiezen.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van