Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Paleo kokos mango ijs

Paleo kokos mango ijs

0 / 5. 0

Ingrediënten Paleo kokos mango ijs

  • 1 mango, geschild en fijngesneden
  • 2 el rauwe honing
  • 80 g kokosrasp
  • 480 ml light kokosmelk
  • verse blaadjes munt ter garnering

Verder nodig

Bereidingswijze Paleo kokos mango ijs

  • Doe de mango met de honing in een blender en zet deze aan tot je een gladde puree hebt. Roer in een kom de kokosrasp door de kokosmelk. Schenk de mangopuree erbij, maar bewaar iets ervan voor later. Roer alles door elkaar.
  • Schenk het ijsmengsel in een diepvriesdoos en zet minstens 2 uur in de vriezer voor je het ijs opdient.
  • Schep het ijs in een martiniglas, besprenkel met de achtergehouden mangopuree en maak af met een blaadje munt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Dit recept voor Paleo kokos mango ijs komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over Paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle voedingswaarden zijn berekend door een erkende diëtist.

Over dit recept schrijft Daniel Green: “Dit is de beste manier om ijs te eten als je het Paleo-dieet volgt. Wees je er wel van bewust dat je geen slagroom gebruikt maar kokosmelk – deze kan kristalliseren in de vriezer waardoor je een soort granita krijgt in plaats van een glad roomijs. Wil je een romiger, mousse-achtig ijs, zet dan het ijsmengel slechts 30 minuten in de vriezer.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van