Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Verse bami zonder pakjes en zakjes

Verse bami zonder pakjes en zakjes

3 / 5. 1

Ingrediënten verse bami zonder pakjes en zakjes

  • 1 ui
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 preien
  • 1 courgette
  • ¼ spitskool
  • 250 g (glutenvrije of spelt-) noedels
  • 3 el roomboter of kokosolie
  • handje taugé
  • 3 el zoute sojasaus (tamari)
  • 3 el tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  • Snijd de groenten: snipper de ui, hak de gember fijn, snijd de paprika en tomaten in stukjes en de prei in ringen, halveer de courgette en snijd deze in dunne plakjes, snijd de spitskool in heel dunne reepjes.
  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de boter in een grote koekenpan en fruit de ui. Voeg gember en spitskool toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de overige groenten toe en bak deze zo’n 15 minuten, roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe als het te droog wordt. Doe er dan de sojasaus en tomatenpuree bij en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de groenten in een ruime kom. Breek de eieren in de koekenpan en bak ze terwijl je roert, tot het ei gestold is. Roer het ei door de groenten. Serveer met de noedels.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze verse bami zonder pakjes en zakjes (vol groenten en snel gemaakt!) komt uit het boek VoedZo van Sharon Numan. Het staat vol traditionele, voedzame & superlekkere recepten. Voor iedereen die een gezonde leefstijl voor heel het gezin wil. Geen voedselhypes, maar bewuste keuzes voor heerlijk eten. Voor relaxte papa’s en mama’s en blije kids!

Sharon schrijft over het recept: “Verse bami zonder pakjes en zakjes lijkt misschien veel werk, maar het is voornamelijk groenten snijden. Ik weet dat een pakje bamigroenten kopen een stuk sneller gaat (en dat mag ook best), maar door zelf te snijden gaan er wel minder voedingsstoffen verloren. Oefening baart kunst, je gaat ze steeds sneller snijden!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van