Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spinaziestamppot met rode biet

Spinaziestamppot met rode biet

0 / 5. 0

  • 4 (of 2 volwassenen en 4 kinderen)
  • Wijnanda Hogendoorn
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten spinaziestamppot met rode biet

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g spinazie
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 400 g (voorgekookte) rode biet
  • 4 (of 6) eieren
  • 1 el kokosolie
  • hennepzaad

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Stoom ongeveer 1 kilo aardappelen in 20 minuten.
  • Was en snijd 500 gram spinazie klein.
  • Hak 1 paprika, ui en 400 gram rode biet in kleine stukjes.
  • Kook 4 (of 6) eieren.
  • Stamp de aardappelen fijn met een ruime eetlepel kokosolie en schep de spinazie en fijngehakte groenten erdoorheen.
  • Serveer met gekookt ei en strooi er hennepzaad overheen.

Tip

Variatietips:

  • Rasp een komkommer grof en voeg dat aan de spinazie toe.
  • Vervang het ei door noten of geruld rundergehakt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze spinaziestamppot met rode biet komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Inkijkexemplaar van