Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis

Spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • klein klontje roomboter
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 el paneermeel
  • 3 eieren
  • scheutje room
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 takjes verse tijm
  • versgemalen peper
  • 75 g zachte geitenkaas

Verder nodig

  • Ovenschaaltjes met een doorsnede van 13 centimeter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Roerbak de spinazie kort in de olijfolie en laat uitlekken in een vergiet. Knijp de spinazie dan uit, zodat hij zo veel mogelijk vocht verliest.
  • Vet 2 ovenschaaltjes met een doorsnede van 13 centimeter in met een klein beetje boter. Bedek de schaaltjes met het bladerdeeg en strooi daar wat paneermeel op. Verdeel de spinazie over de schaaltjes.
  • Klop in een kommetje de eieren los met de room. Hak 2 ansjovisfilets fijn en roer ze samen met de blaadjes van 1 takje tijm en versgemalen peper door het eimengsel.
  • Verkruimel de geitenkaas over de schaaltjes en giet het eimengsel erover. Versier elk taartje met een ansjovisfilet en een half takje tijm.
  • Plaats de schaaltjes in de oven en bak de taartjes 20 tot 30 minuten.
  • Haal de taartjes uit de schaaltjes en snijd ze doormidden.

Het recept voor deze spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Spinazie verliest veel vocht tijdens het koken. Leg daarom een laagje paneermeel op het bladerdeeg om het knapperig te houden.”

Inkijkexemplaar van