Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Salade met peultjes, asperges, ei en spek

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de peultjes 2 minuten en giet ze af en spoel ze af met koud water. Houd de peultjes apart. Kook de eieren zacht. Bak de ontbijtspek krokant in een koekenpan. Leg het spek op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie en bak ze 2 minuten rondom in een hete grillpan. Laat de asperges even afkoelen en snijd ze doormidden in de lengte.
  • Verdeel de peultjes en de asperges over de borden. Snijd de eitjes doormidden en breek het spek in stukken en verdeel over de groenten. Voeg peper toe naar smaak. Sprenkel wat olijfolie over het gerecht. Serveer met donkerbruin brood.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”

Inkijkexemplaar van