Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pompoensoep met kokosroom

Pompoensoep met kokosroom

0 / 5. 0

Ingrediënten pompoensoep

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep de pitten uit de pompoen en rooster hem met de snijkant naar beneden 40 minuten in een ovenschaal.
  • Haal de gare pompoen eruit.
  • Roerbak in een grote soeppan de ui in olijfolie.
  • Doe de pompoen erbij en voeg het water toe.
  • Doe de deksel erop en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Doe de specerijen erbij en laat nog 10 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
  • Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 10 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
  • Pureer de soep, doe hem in kommen en garneer als je wilt met sesamzaad en gedroogde cranberry's.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze pompoensoep met kokosroom komt uit het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van yoga-goeroe Tara Stiles.

Over dit recept schrijft ze: “De herfst is mijn lievelingsseizoen. Ik ben dol op dikke wollige truien, knusse gebreide mutsen, verdwalen tijdens een lange wandeling en spelen in de herfstbladeren. Ik houd van de frisse najaarsgeur, de strakblauwe hemel en de overgang van de groene zomerkleuren in een regenboog van alle tinten rood, geel en bruin. En in de herfst worden we verwend met allerlei gezonds uit de natuur, zoals pompoen, kalebas, tomaten, mais, aardappels en nog veel meer. Toen ik klein was, kwamen er zoveel emmers groenten uit onze tuin dat mijn moeder en oma klaarmaakten wat we op konden en de rest weckten voor de wintervoorraad. Daar denk ik elke herfst aan terug, en deze periode van overvloed herinnert me eraan om dankbaar te zijn, me voor te bereiden op wat gaat komen en terug te kijken op wat is geweest. Deze pompoensoep is zoiets als herfst in een pan. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van