Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Lamsgehaktballen met salade en harissa yoghurt

Lamsgehaktballen met salade en harissa yoghurt

0 / 5. 0

Ingrediënten lamsgehaktballen met salade en harissa yoghurt

  • Gehaktballen
  • 400 g mager lamsgehakt
  • 1 volle tl garam masala
  • olijfolie
  • 1 snufje saffraan
  • ½-1 verse rode Spaanse peper
  • 2 lente-uitjes
  • ½ bosje verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik van 400 g kikkererwten
  • 350 g passata (di pomodoro)
  • Salade
  • ½ komkommer
  • 2 kropjes littlegemsla
  • 1 bos radijsjes
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 el extra vierge-olijfolie
  • 1 citroen
  • Voor erbij
  • 1 volle tl harissa
  • 4 volle el magere yoghurt
  • 8 kleine volkorentortilla’s
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  • Maak het gehakt in een kom aan met peper, zout en de garam masala
  • Verdeel het gehakt in vieren, rol elke portie met vochtige handen in 4 ballen en leg die na het rollen meteen in de koekenpan met 1 eetlepel olie
  • Schud ze regelmatig in de pan door elkaar tot ze rondom goudbruin zijn
  • Laat de saffraan in kopje met een laagje kokend water weken
  • Snijd de Spaanse peper en de schoongemaakte lente-uitjes in ringetjes, snijd de steeltjes van de koriander fijn (bewaar de blaadjes), doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de grote pan en knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook bij
  • Laat het mengsel 40 seconden bakken, doe er de saffraan, inclusief vocht, de uitgelekte kikkererwten en de passata bij, leg de deksel op de pan en laat de saus aan de kook komen
  • Roer in een klein schaaltje de harissa door de yoghurt
  • Hak en meng de groenten voor de salade op een snijplank
  • Maak de salade aan met de extra vierge-olijfolie en het citroensap en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Maak de saus eventueel aan met een scheutje water, giet hem bij de gehaktballen in de pan en breng hem op smaak
  • Leg de tortilla’s 45 seconden in de magnetron (800W)
  • Serveer er partjes sinaasappel bij en bestrooi de balletjes met blaadjes koriander

Het recept voor deze lamsgehaktballen met salade en harissa yoghurt komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver. We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd. Jamie in 15 minuten bevat daarom meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid. Jamie’s recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Jamie in 15 minuten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Meer dan 60 recepten
  • Heerlijke hoofdgerechten in slechts een kwartier op tafel
  • Superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔