Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika.
Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer moderne stijl van koken in de lijn van de Amish. Zo zou je de kookstijl van Lovina Eicher ook kunnen omschrijven. Zij gebruikt minder suiker en vet en bedenkt nieuwe gerechten op basis van producten die bij de Amish gangbaar zijn. Haar parmesan chicken is daar een mooi voorbeeld van. Een flinke kip deelt ze in serveerbare porties. De poten, de dijen, de vleugels, de filets gaan de oven in. Stukken kip trekt ze een ‘jasje’ aan waarin de smaken van parmezaan en knoflookpoeder heel duidelijk aanwezig zijn. Zij beveelt 2 eetlepels (!) knoflookpoeder aan, dat lijkt mij wat overdone. In plaats van knoflookpoeder kun je mijns inziens beter gedroogde knoflookstukjes, flakes, gebruiken die je ook in potjes kunt kopen; die hebben een wat betere smaak. Of je kunt 4-6 verse knoflookteentjes heel fijnhakken en die gebruiken. Voor broodkruim kun je ook prima cornflakes gebruiken. Lovina experimenteert en improviseert graag met haar gerechten, waarom zou jij dat niet doen?”